Nattlinnebutiken

Bh:ar med stora kupor

by on Sep.24, 2014, under Underkläder

Det är viktigt att ha rätt storlek på behån av många anledningar. Utgångspunkten är att du skall få rätt stöd av din behå. Om du har lätt att få ont i ryggen kan en dåligt sittande behå förvärra situationen. När du har en bh i rätt storlek kommer du känna det i kroppen, det syns också på din hållning. Det är viktigt att det också ser rätt ut. Om du har för små kupor kommer dina bröst att se hopklämda ut.

Om du vill framhäva dina bröst bör det vara med hjälp av en push-up-modell och inte med en bh med för små kupor. Om du å andra sidan har för stora kupor kommer det heller inte se bra ut, det blir lätt knöligt under kläderna. När det gäller omkrets kommer en bh med en för stor sådan göra att bandet åker upp i ryggen vilket inte heller är önskvärt. Stödet skall inte komma från axelbanden, snarare från rygg och behåbygel. En bra sittande behå ska inte bara vara snygg i sig själv – den ser också till att dina kläder sitter bättre.

Störst sortiment finns på internet

Det är extra viktigt för dig med stora kupor att de är i just rätt storlek. Om du har fel storlek märks det tydligare både utseendemässigt och ergonomiskt. Tyvärr kan det vara svårare för kvinnor med större bröst att hitta bh:ar i rätt storlek. Det kan vara en bra idé att ta internet till hjälp för att hitta rätt.

Hur du hittar rätt storlek

Det är inte alltid så enkelt att veta vilken som är rätt storlek för just dig. Sanningen är att de flesta kvinnor inte har den optimala behå-storleken. Ett bra tips är att mäta din omkrets och kupstorlek med ett måttband, och sedan jämföra med storleksguiden som de flesta butiker har online. För dig som ammar kan det till exempel vara en svårare att hitta en behå med rätt kupstorlek, inte minst för att du ofta skiftar i kupstorlek under graviditet och amning. Det är först tre veckor efter förlossningen som du vet vilken storlek du kommer att landa på, skriver mama.nu. En större byst behöver bra stöd, gärna från en behå med breda axelband och flera hysk-knäppningar, för att avlasta axlarna så mycket som möjligt.